Pumpproblem

Som säkert har märkts har vi haft problem med pumparna i år. Det finns två pumpar i pumphuset. Normalt kör de växelvis men den ena pumpen är trasig och behöver en större genomgång alternativt bytas ut.

Den andra pumpen borde räcka till för att ge vatten till alla medlemmar. Men vi har under en tid dragits med problem där pumpen oförklarligt stannar. Vi har i dagarna lokaliserat en otät koppling i brunnen som gör att luft hamnar i sugledningen och pumpen stannar. Den kopplingen är normalt under vattenytan men när pumpen kör sjunker vattenytan i brunnen så kopplingen friläggs.

Delar kommer nu beställas för att bli av med läckan. Vi hoppas att det inte finns ytterligare problem som måster åtgärdas innan vattnet kan släppas på igen.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar