Sjögräs

Mängden sjögräs är ovanligt stor i år. Känns som att vi säger det varje år men den här gången är det riktigt illa. För tillfället måste vi rensa sugsilarna minst en gång om dagen.

Får vi en tidig felrapport så går det för det mesta snabbt att avhjälpa problemet.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

8 145 svar på Sjögräs

  1. Björn Edman skriver:

    Sjögräset är en grönalg. Vetenskapliga namnet är Cladophora glomerata. Den är inte giftig på annat sätt än att den förgiftar humöret. Den trivs i måttligt näringsrika vatten. Till skillnad från arter som ger upphov till algblomning (och som inte är problem för bevattningssystemet) får vi räkna med att den här arten blir ett långvarigt elände om sommaren fortsätter som den börjat. Vattenintag på djup där ljuset är otillräckligt för arten kan teoretiskt minska problemet, men vågbildning kommer att slita loss och transportera omkring tofsar. Den som vill veta mer kan ju googla på artnamnet.

Lämna ett svar