Dåligt tryck?

Idag började pumparna bråka när vi rensade silarna. Efter att ha satt tillbaka våra rena silar så ville pumparna inta ha något vatten från dem och stannade. Trycket i stamledningen sjönk snabbt och många blev nog utan vatten ett par timmar på kvällen.

Orsaken är inte klarlagd men något verkar ha hänt med västra sugledningen/brunnen. Där får vi in luft någonstans vilket leder till att pumparna stannar. Det betyder att vi tills vidare bara kan hämta vatten från östra brunnen. Förhoppningsvis hinner den med att leverera vatten tillräckligt snabbt för att kunna hålla trycket uppe.

Tidigare tog vi vatten från bägge brunnarna samtidigt och behövde rensa silarna ca en gång om dagen. Om vi nu bara hämtar vatten från en brunn så är risken stor att vi behöver rensa silen där dubbelt så ofta…

Vi jobbar på att hitta en lösning på problemet och hoppas den här driftstörningen inte kommer märkas för mycket!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar