Sommarens blötaste dag

Vi hade sedan tidigare planerat att göra en insats för att förbättra sugledningarna idag. Det vi inte hade räknat med var att vi skulle utsätta oss för ett ihållande regn. Kanske var det det bra… färre badgäster gjorde att det tog längre tid innan vattnet blev grumligt och det var därför lättare att leta efter förrymda slangar och betongblock i vattnet. Det tog ett tag men till slut hade vi lyckats återställa två slangar till sin forna längd. Några sektioner av dem hade vandrat iväg med isen men kunde återbördas!

Vårt kunde också genomföra ett första test av vårt nya verktyg för att rensa silarna som Nicklas tillverkat:

Med den kan vi rensa silarna utan att behöver ta loss och lyfta upp dem ur brunnarna. Enda nackdelen är att det sjögräs som borstas loss ligger kvar i brunnen och riskerar att suga fast i silarna igen. Men kan man håva upp skräpet efter att ha borstrat rent silarna så blir det en ordentlig arbetsbesparing!!

Silborsten förvaras i en av brunnarna och hänglåsen till brunnslockan har nu bytts ut mot kodlås. Planen är att göra det möjligt för alla delägare att kunna hjälpa till och rensa silarna. Vi återkommer mer om det senare.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar