Vårtecken!

Nu har det tydligaste vårtecknet kommit. Sommarvattnet är igång!

Trots snö bara två dagar tidigare så var det vår i luften och solen värmde rätt ordentligt. Men det märktes inte på temperaturen i vattnet i brunnerna. Vi nöjde oss med att doppa armarna för att kunna sätta fast silarna. Inspektionen av suglangarna kräver däremot badkläder och det får vänta ett tag till.

Starten gick förhållandevis bra. Den östra pumpen startade utan problem. Den västra pumpen ville däremot inte vara med i år. Pumpaxeln satt fast och kunde vridas endast med hjälp av en enormt stor rörtång. Det ska gå att vrida på axeln med handkraft utan verktyg i vanliga fall…

En pump är dyr och vi såg inte fram emot ett nytt inköp. Men efter en mindre demontering av pumpen så lossnade axeln och kändes normal igen. Nu går båda pumparna felfritt igen!

När trycket var uppe på 6 bar (normalt drifttryck) så släppte en koppling vid Hagens Backe och allt vatten i stamledningen började rinna ut. Efter en snabb insats så kunde läckan lagas utan att det blev alltför sankt i området.

Titta gärna till era kranar och kopplingar och anmäl ifall det läcker någonstans!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar